Vi gjorde helt rätt val!

Erik Montén är en trogen förespråkare för Örestadshus. Han och hans fru valde att bygga ett 1,5 plans hus på Skanörs Vångar, ett härligt område med nära till både hav och natur.

”Att ta saker allt eftersom det dök upp underlättade för oss och gjorde att projektet inte blev för överväldigande. Niklas från Örestadshus var med i alla lägen och var den enda kontakten oavsett vad det gällde vilket skapade en enorm trygghet för oss.”

Man står inför många val när man ska bygga hus, det är ett stort steg med många beslut som ska tas innan allt är klart och projektet är redo för byggstart. Såklart blir man nyfiken på vad som gjorde att paret Montén valde just sin 1,5 plans villa och Örestadshus som byggherrar.
-Det var väldigt viktigt vad det var för typ av hus, vi ville hitta något som passade in på så många av våra krav som möjligt. Efter att vi tittat runt hos ett antal husleverantörer och byggherrar beslöt vi oss till slut för ett Vårgårdahus som Örestadshus levererade.
Erik berättar att en affär med Örestadshus gav stor valfrihet, dels konstruktionsmässigt men också när det kom till detaljval som golv och kakel.
– Vi kunde välja fritt på marknaden istället för att bara få välja ur ett begränsat urval från en katalog, säger Erik.

När det kommer till Örestadshus manér ”En kontakt från A-Ö”, tycker ni att det stämmer?

-Verkligen! Niklas var med i alla lägen och var den enda kontakten oavsett vad det gällde. Detta skapade en enorm trygghet för oss. Han var dessutom väldigt mån om att ge oss tid att komma fram till vad vi önskade. Han hjälpte oss att ta ett beslut i taget istället för att stressa fram allt samtidigt. Att ta saker allt eftersom det dök upp underlättade för oss och gjorde att projektet inte blev för överväldigande. Då blev varje beslut genomtänkt vilket i sin tur underlättade hela byggprocessen.
Kan allt i en husbyggnation verkligen gå som planerat? Vi frågar Erik om det är något under processen som höll på att gå snett eller om han kan komma på något som gick mindre bra.
Erik tänker länge och det enda han sedan kan komma på var när det höll på att gå lite tokigt i ena badrummet.
-Tidigt i processen skulle det tas beslut om var blandaren skulle placeras, Niklas informerade oss om att det var bra att ta beslut om detta i ett tidigt skede i ritningen. Någonstans på vägen missade vi detta och under byggnationen frågade sedan VVS- installatören om det vad något som vi önskade att ändra på. Då bad vi om att få blandaren flyttad och just detta hade vi undvikit om vi tagit beslut om placeringen i tidigt skede.

En miss i kommunikationen helt enkelt. Eftersom Erik var pappaledig och ofta på plats under byggnationen upptäcktes detta ändå i tid och kunde åtgärdas smidigt.

Är det något ni hade gjort annorlunda nu med facit i hand?

-När vi tänker tillbaka på allt i efterhand nu när vårt hus är klart, så är det en sak vi kunde gjort annorlunda. Vi fokuserade nämligen mest på själva huset, dess fasad och husets insida. Ska kanske inte säga att vi glömde utsidan, men vi valde att ta det längre fram.
Resultatet av detta var att det kändes som att det färdiga huset stod i en sandlåda. -Vi flyttade dessutom in i december så det blev lite extra krav på vår städning, ler Erik. Detta var såklart ett eget val på grund av budget och prioritering, men deras tips till andra är att, oavsett årstid vid inflytt, fundera lite på upplägget kring huset.
-Örestadshus har stor erfarenhet även av trädgårdsanläggning och idag hade vi anlitat deras tjänst gällande detta redan från början. En trädgård kan man ju bygga upp i olika steg och en bas vid inflytt är ett tips från oss.
Huset står nu klart och paret är så nöjda man kan bli med både vägledningen under byggnationen, men självklart också med resultatet och hur allt landade i slutändan.

-Niklas erfarenhet märktes tydligt i alla led och han var ett fantastiskt bollplank! Vi var oerfarna och hade svårt att från början visualisera hur det skulle se ut mer i detalj, speciellt invändigt. Niklas hjälpte oss verkligen att måla upp den bilden!


Fler husdrömmar: